Renovatie Schiphol Lounge 2

Schiphol heeft in 2015-2016 een complete vernieuwing van Lounge 2, die achter de paspoortcontrole ligt, gerealiseerd. De nieuwe indeling van de lounge realiseert een toename van zo’n 20% aan winkel- en horeca ruimte.


Lounge 2 heeft een totale metamorfose ondergaan en is ingedeeld in zeven themawerelden waarin de reiziger centraal staat. Ieder themawereld biedt de reiziger een beleving. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. De thema’s zijn Luxury, Family, Travel & Culture, Modern Dutch, See Buy Fly, Fashion & Lifestyle en Care & Wellness. Elk thema kenmerkt zich door eigen materiaalgebruik, design en is voorzien van bijpassende services, zoals zitgebieden, horecagelegenheden en winkels. Voor de inrichting wordt voornamelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals houtwerk met het FSC-keurmerk en LED verlichting met aanwezigheidsdetectie.

De renovatie vond plaats terwijl de dagelijkse operatie volledig e door bleef gaan. De winkels in Lounge 2 blijven tijdens de verbouwing gedeeltelijk open in kleinere en tijdelijke locaties. En passagiersbeweging moesten blijven plaatsvinden. De renovatie werkzaamheden zijn gefaseerd uitgevoerd en zoveel mogelijk in de avonduren. Reizigers zijn bij belemmeringen tijdens de verbouwing tijdelijk omgeleid en zijn hierover geïnformeerd op locatie via bewegwijzering en door luchthavenpersoneel.

Onze bijdrage in dit project ligt in de toezicht op de realisatie werkzaamheden van de aannemers. TechConsult heeft de bouwkundig toezichthouder, de werktuigbouwkundig toezichthouder alsook de nachtcoördinator geleverd.